ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

לחם עגול מסורתי

אופה לחם עגול | Emile Henry

לחם עגול מסורתי

 

הדרך המהירה והקלה להכנת כיכר לחם אוורירית כמו במאפיה אמיתית, לחם מאוד מאוזן המתאים להכנת כריכים, מנות פתיחה ובכלל להגשה לצד הארוחות - בעזרת אופה לחם עגול

 

משך ההכנה: 10 דקות

משך ההתפחה: ערב קודם (10-12 שעות)

משך האפייה: שעה

 

מרכיבים: 

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 280 מ"ל מים חמים
  • כף חלב

 

אופן ההכנה:

הכנות בערב שלפני:

  • מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים בקערת המיקסר או בקערת האופה. 
  • מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-2-3 דקות במהירות נמוכה או בלישה ידנית עד לקבלת בצק חלק.
  • מכסים את הבצק עם מכסה האופה או מגבת, ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  • לשים את הבצק בשנית לשחרר את הגזים, מניחים בקערת האופה ומכסים אותה עם ניילון נצמד.
  • מכניסים למקרר למשך 10-12 שעות.

 

ביום האפייה:

  • בעזרת שורש כף היד מותחים את הבצק מספר פעמים ומעצבים לכדור.
  • מקמחים מעט את תבנית האופה.
  • ממקמים את כדור הבצק במרכז התבנית, חורצים אותו בעזרת הסכין המצורפת לאופה ומכסים.
  • נותנים לבצק תפיחה נוספת של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  • מברישים את הבצק עם חלב, מפזרים מעט קמח מעל ומכסים את תבנית האופה.
  • מחממים את התנור מראש ל- 240 מעלות, מכניסים את האופה, ואופים למשך שעה.
  • מצננים ללא המכסה עד לצינון מלא.