לחם עגול מסורתי - קוקס אנד לוקס - חווית בישול ואפייה ביתי כמו שלא הכרתם!

באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. למידע נוסף עיין בתנאי השימוש

ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

לחם עגול מסורתי

אופה לחם עגול | Emile Henry

לחם עגול מסורתי

 

הדרך המהירה והקלה להכנת כיכר לחם אוורירית כמו במאפיה אמיתית, לחם מאוד מאוזן המתאים להכנת כריכים, מנות פתיחה ובכלל להגשה לצד הארוחות - בעזרת אופה לחם עגול

 

משך ההכנה: 10 דקות

משך ההתפחה: ערב קודם (10-12 שעות)

משך האפייה: שעה

 

מרכיבים: 

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 280 מ"ל מים חמים
  • כף חלב

 

אופן ההכנה:

הכנות בערב שלפני:

  • מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים בקערת המיקסר או בקערת האופה. 
  • מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-2-3 דקות במהירות נמוכה או בלישה ידנית עד לקבלת בצק חלק.
  • מכסים את הבצק עם מכסה האופה או מגבת, ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  • לשים את הבצק בשנית לשחרר את הגזים, מניחים בקערת האופה ומכסים אותה עם ניילון נצמד.
  • מכניסים למקרר למשך 10-12 שעות.

 

ביום האפייה:

  • בעזרת שורש כף היד מותחים את הבצק מספר פעמים ומעצבים לכדור.
  • מקמחים מעט את תבנית האופה.
  • ממקמים את כדור הבצק במרכז התבנית, חורצים אותו בעזרת הסכין המצורפת לאופה ומכסים.
  • נותנים לבצק תפיחה נוספת של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  • מברישים את הבצק עם חלב, מפזרים מעט קמח מעל ומכסים את תבנית האופה.
  • מחממים את התנור מראש ל- 240 מעלות, מכניסים את האופה, ואופים למשך שעה.
  • מצננים ללא המכסה עד לצינון מלא.