ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

לחם דגנים גדול

אופה לחם גדול | Emile Henry

לחם דגנים גדול

 

אופה הלחם שלנו היא הדרך המהירה והקלה להכנת כיכר לחם בריאה, וטעימה, כמו במאפיה אמיתית

 

משך ההכנה:  20 דקות

משך ההתפחה: 30 דקות + 60 דקות  

משך האפייה: 55 דקות

 

מרכיבים:

  • 550 גרם קמח
  • 150 גרם שיבולת שועל
  • 130 גרם קמח חיטה מלאה
  • 20 גרם מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 570 מ"ל מים חמים
  • 80 גרם אגוז מלח
  • 80 גרם אגוזי קשיו
  • 80 גרם פקאנים
  • 10 גרם חמאה לשימון האופה

 

אופן הכנה:

  • מחממים מים לטמפרטורה של 40 מעלות.
  • בקערה מערבבים קמח, מלח ושמרים ומערבבים.
  • מוזגים את המים החמים לקערה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
  • יוצרים כדור מהבצק, מכסים את הקערה עם מגבת ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
  • מקמחים קלות את תבנית האופה.
  • לשים את הבצק עם שורש כף היד על מנת להוציא את הגזים ומוסיפים את האגוזים.
  • מעצבים את הבצק לצורת גליל וממקמים בתוך האופה.
  • מכסים את התבנית ומניחים לבצק לתפוח למשך שעה בטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור ל- 240 מעלות.
  • מקמחים מעט את חלקו העליון של הבצק ובעזרת סכין משוננת יוצרים חריצים בעומק של חצי ס"מ.
  • סוגרים את מכסה האופה ומכניסים לתנור לאפייה של 55 דקות.
  • מצננים ל- 5-10 דקות לפני שמחלצים את הכיכר מהאופה.