ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

כיכר לחם ארטיזנלית

אופה לחם ארטיזנלי | Emile Henry

כיכר לחם ארטיזנלית

 

אופה הלחם שלנו היא הדרך המהירה והקלה להכנת כיכר לחם אוורירית כמו במאפיה אמיתית

 

משך ההכנה והתפחה: 3 שעות

משך האפייה: 45 דקות

 

מרכיבים:

  • 720 גרם קמח
  • 40 גרם שמרים טריים
  • כפית מלח 750 מ"ל מים חמים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הגלם יחד עד לאיחוד ולקבלת כדור בצק חלק.
  • משמנים קלות קערה ומכניסים לתוכה את כדור הבצק.
  • מכסים את הקערה במגבת מטבח בטמפרטורת החדר ורחוק ממוקדי קור.
  • מתפיחים את הבצק למשך שעתיים-שעתיים וחצי, או עד ששילש את נפחו.  
  • מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את כדור הבצק מספר פעמים על ידי שורש כף היד בתנועות של דחיפה החוצה ורבע סיבוב על מנת ללוש את כולו.
  • מעצבים את הבצק למלבן ומכסים אותו עם מגבת מטבח, להתפחה נוספת בת 20-30 דקות.
  • מכניסים את אופה הלחם עם המכסה, לתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות. 
  • כשהאופה התחמם, מקמחים אותו קלות וממקמים את הבצק שיצרנו בתוכו.
  • סוגרים את המכסה ואופים למשך 45 דקות.
  • מוצאים את האופה מהתנור ומצננים אותו סגור עם המכסה למשך 5 דקות.
  • מחלצים את הכיכר מהאופה ומניחים לצינון מוחלט על רשת.