ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

דג ים בניחוח הדרי

סיר אידוי | Emile Henry

דג ים בניחוח הדרי

 

מתכון בריא וטעים! פשוט הניחו את כל המרכיבים, ותנו לסיר אידוי לעשות את העבודה

 

משך ההכנה: 25 דקות

משך האפייה: 25-30 דקות

 

מרכיבים ל- 4 מנות:

  • 1 דג ים גדול שלם או 2 דגים קטנים בגודל 1-2 ק"ג
  • 1 תפוז שלם
  • 2 לימונים
  • 4 בצלצלי שאלוט גדולים
  • 2 שומר
  • 15 מ"ל שמן זית
  • 2 צרורות שמיר
  • מלח ופלפל
  • 20 גרם שבבי שקדים

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל- 210 מעלות.
  • שוטפים היטב את דג הים ומייבשים בעדינות.
  • קוצצים דק את השומר ומוזגים עליו מיץ מלימון שלם, מלח פלפל ושמן זית ומתבלים היטב. נותנים לכל הטעמים להיספג יחד במשך 15 דקות.
  • קוצצים דק את השאלוט ומגרדים דק את קליפת התפוז. את התפוז שנותר סוחטים לכדי מיץ.
  • קולים את שבבי השקדים במחבת ללא שמן.
  • חוצים את הלימון השני לפרוסות עבות. 
  • מניחים את הדג במרכז סיר האידוי ומעליו את סלט השומר עם המיץ.
  • בעזרת סכין משוננת יוצרים חריצים אלכסוניים עדינים על העור ומסדרים את פרוסות הלימון.
  • שופכים מיץ תפוזים ושמן זית מעל.
  • מקשטים עם השאלוט הקצוץ, גרידת התפוז והשקדים הקלויים.
  • מניחים את צרורות השמיר סביב הדג ומכסים את הסיר.
  • אופים למשך 25-30 דקות ומגישים.