ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

עוף צלוי עם רוזמרין וירקות

סיר צלייה | Emile Henry

עוף צלוי עם רוזמרין וירקות

 

הסוד במתכון טעים ופשוט לעוף, ושאינו מלכלך את התנור, טמון בשימוש בסיר צלייה 

 

משך ההכנה: 10 דקות

משך הבישול: שעה ו- 40 דקות

 

מרכיבים:

  • עוף שלם במשקל של עד 1.8 ק"ג
  • צרור רוזמרין טרי
  • צרור תימין טרי
  • כף שמן זית
  • 1 עגבנייה טרייה
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 גזרים
  • 1 בצל
  • צרור סלרי טרי
  • קורט מלח עדין
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח ים

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור מראש ל- 220 מעלות.
  • מנקים היטב את העוף ומוסיפים את התימין והרוזמרין.
  • מקלפים את תפוחי האדמה והגזר.  מנקים את הבצל והסלרי.
  • קוצצים את תפוחי האדמה לרבעים ואת הגזר והסלרי לפרוסות.
  • מנקים את פנים העגבנייה מגרעינים וקוצצים אותה לקוביות גדולות.
  • קוצצים דק את הבצל.
  • מניחים את העוף במרכז סיר הצלייה ומסדרים סביבו את הירקות.
  • מקשטים את העוף עם קוביות העגבנייה והבצל הקצוץ. 
  • יוצקים מעל שמן זית ומפזרים מלח ים.
  • מכסים את הסיר ומבשלים בתנור למשך שעה וארבעים דקות. שימו לב שזמן הבישול ישתנה בהתאם למשקל העוף, כך למשל עוף במשקל של 500 גרם, ידרוש 30 דקות אפייה.
  • גוון העוף יהיה זהוב ופריך והירקות יקבלו זיגוג מבריק.
  • להגשה פורסים את העוף ומניחים את הפרוסות חזרה בסיר על גבי הירקות.