ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

בגט כמו בפריז

אופה בגט | Emile Henry

בגט כמו בפריז

 

העונג לאפות 3 בגטים צרפתיים פריכים ומעולים בעזרת אופה בגט של Emile Henry

 

משך ההכנה: שעה ו- 10 דקות

משך האפייה: 25 דקות

 

מרכיבים להכנת 3 בגטים:

  • 215 מ"ל מי ברז
  • 375 גרם קמח לבן
  • 7 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים

 

אופן הכנה:

  • חממו את המים לטמפרטורה של כ- 40 מעלות.
  • בקערת הלישה מוסיפים קמח, מלח ושמרים ומערבבים.
  • מוזגים את המים לקערת הלישה ומערבבים את כל החומרים יחד למשך 5 דקות לאיחוד החומרים וקבלת בצק חלק.
  • על משטח עבודה מקומח קלות, יש ללוש את הבצק בעזרת שורש כף היד, להוצאת האוויר מהבצק.
  • כשהבצק חלק ומרודד, חלקו אותו בעזרת סכין משוננת ל- 3 חלקים שווים.
  • ניתן לקמח קלות כל אחד מהשקעים לפני הנחת הבצק, לקבלת בגט פריזאי מסורתי.
  • מעצבים כל חלק לגליל מעט יותר ארוך מאורך השקע שבתבנית.
  • מכסים את אופה הבגט לתפיחה בת 20 דקות בטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור ל- 250 מעלות.
  • מברישים בעדינות את חלקו העליון של הבצק במים, מקפידים שהמים לא יחלחלו מהבצק לתבנית ובכך מונעים הידבקות של הבצק לתבנית במהלך האפייה.
  • בעזרת סכין קטנה ומשוננת מסמנים חריצים עדינים לאורך הבצק.
  • אופים בתנור למשך 25 דקות.
  • מסירים את המכסה ואופים למשך 2 דקות נוספות לקבלת גוון זהוב וקרום פריך.