ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

תבשיל טלה עם שזיפים ושקדים

טאג'ין לאינדוקציה | Emile Henry

תבשיל טלה עם שזיפים ושקדים

 

טאג'ין הוא כלי בישול מושלם למתכון הדורש בישול ארוך. התוצאה - תבשיל רך, עסיסי ומלא בטעמים!

 

משך ההכנה: 20 דקות

משך הבישול: שעה ו- 15 דקות

 

מרכיבים ל- 6-8 מנות:

  • 1 ק"ג כתף טלה או כבש
  • 500 גרם ירך כבש
  • 3 בצלים
  • 3 גזרים
  • 50 מ"ל שמן
  • 2 קמצוצי זעפרן
  • 2 כפיות אבקת ג'ינג'ר
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 כפיות דבש
  • 300 גר שזיפים מיובשים
  • 60 גר שקדים מחורצים
  • מלח דק
  • פלפל גרוס
  • 6 עלי כוסברה טריים
  • 4 תפוחי אדמה (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • מנקים היטב את הבשר וחותכים לקוביות בגודל של 3 ס"מ.
  • קולפים את הבצל והגזר וקוצצים דק.
  • מוזגים את השמן למרכז הטאג'ין ומחממים מספר דקות על אש נמוכה.
  • צורבים בעדינות את קוביות הבשר מבלי שישחים מדי.  מוסיפים מלח ופלפל ומוציאים אותו מהטאג'ין.
  • מכניסים את הבצל והגזר לאידוי, מוסיפים זעפרן וג'ינג'ר ומערבבים יחד במשך 5-6 דקות.
  • מתבלים בדבש ומבשלים יחד כמה דקות.
  • מוסיפים את קוביות הבשר פנימה, מוזגים 1/2 כוס מים ומסדרים את כל חומרי הגלם כפירמידה.
  • מקשטים בראש הפירמידה בשזיפים המיובשים ואם רוצים מוסיפים רביעי תפוחי אדמה מסביב.
  • מפזרים חצי מכמות עלי הכוסברה מעל ומכסים.
  • על אש נמוכה מבשלים למשך שעה ו- 15 דקות. ניתן גם לבשל בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך אותו הזמן.
  • במקביל, קולים שקדים על מחבת ללא שמן.
  • להגשה מפזרים מעל התבשיל עלי כוסברה ושקדים קלויים.