טאג'ין מרוקאי מסורתי מחרס באתר קוקס אנד לוקס
ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

טאג'ין מרוקאי מסורתי מחרס באתר קוקס אנד לוקס

טאג'ין מרוקאי מסורתי מחרס באתר קוקס אנד לוקס

 

טאג'ין הוא לא סתם עוד כלי בישול. הוא אייקון. הוא סמל של מסורת קולינרית עשירה, שמגיעה אלינו מהמטבחים של צפון אפריקה, ובעיקר ממרוקו. הכלי הזה, בצורתו הקלאסית עם המכסה המחודד, נועד להכין תבשילים בבישול ארוך ואיטי, כאלה שממלאים את הבית בריח משגע, ושכשמגישים אותם לשולחן, כל הסירים האחרים מתגמדים לידו

טאג'ין מרוקאי בנוי בצורה שמייצרת סירקולציה של נוזלים וחום, מה שגורם לאדים לעלות, להתעבות ולחזור אל התבשיל. המשמעות היא שכל הרוטב, הטעמים והלחות נשמרים בתוך הכלי. התוצאה היא תבשיל רך, עסיסי, ועמוק בטעמים. במילים אחרות, אוכל של סבתא, עם מגע של שף.

 

המסורת פוגשת את הטכנולוגיה

עם כל הכבוד לרומנטיקה שבטאג'ין המסורתי, רוב המטבחים היום בנויים קצת אחרת. גז, חשמל, אינדוקציה, תנורים מתקדמים ומיקרוגלים, וכל אחד מהם דורש כלי שמתאים בדיוק לסוג הבישול הזה. כאן בדיוק נכנסת סדרת הטאג'ינים של Emile Henry, הזמינה באתר Cooks & Looks, ומביאה את הקלאסיקה המרוקאית לעולם המודרני בלי לפגוע בקסם.

הטאג'ינים מיוצרים בקרמיקה חדשנית שפותחה במיוחד במפעלי Emile Henry שבצרפת, אזור עם מסורת של מאות שנים בתחום הקרמיקה. הכלים מיועדים לשימוש בכל סוגי הכיריים, גז, חשמל, ואפילו אינדוקציה, וכן לאפייה בתנור, שימוש במיקרוגל, מדיח כלים ואחסון במקפיא.

 

איך בוחרים טאג'ין חרס שמתאים לכם

הטאג'ין הגדול, בקוטר של 33.5 ס"מ ונפח של 4 ליטר, מתאים לתבשילים משפחתיים, לאירוחים מרובי סועדים או להכנת קדירת בשר, עוף, או ירקות לשבת. הוא מרשים מאוד על השולחן, לא רק באיכות הבישול אלא גם בהגשה. המכסה בצורתו הגבוהה מאפשר בישול של מנות בנפח משמעותי, תוך שמירה על טמפרטורה מאוזנת.

הטאג'ין הבינוני, בקוטר 27.5 ס"מ ונפח של 1.85 ליטר, מתאים לזוגות או למשפחות קטנות. גם הוא עשוי מהקרמיקה המיוחדת וכולל את כל היתרונות של אחיו הגדול, פיזור חום מושלם, שמירה על ערכים תזונתיים, ניקוי קל, והגשה מהסיר היישר לשולחן.

 

מפרט טכני ששווה להכיר

שני הדגמים עמידים לטמפרטורות גבוהות (עד 350 מעלות) ולטמפרטורות קיצוניות (עד מינוס 20 מעלות). אפשר להעביר אותם ישירות מהמקפיא לתנור בלי חשש, בזכות מבנה הקרמיקה שמותאם לשינויים קיצוניים בחום.

בנוסף, שכבת הגלזורה הפנימית של הכלים מונעת הידבקות, לא צריך לשפשף שעות, וכל שארית אוכל נשטפת בקלות במדיח או עם ספוג.

המכסה המחודד לא נועד רק ליופי, הוא חלק בלתי נפרד ממנגנון הבישול. הוא יוצר קיטור שחוזר לתבשיל, מחזיר את הטעמים והנוזלים פנימה, ושומר על בשר עסיסי, ירקות רכים או קציצות ברוטב עגבניות שנשארות שלמות וטעימות.

 

למה לבחור דווקא בטאג'ין של Emile Henry?

יש לא מעט טאג'ינים בשוק, אבל טאג'ין עוף של Emile Henry משלבים בין מסורת לעיצוב מודרני, ובין פונקציונליות ליופי. הזיגוג הנון-סטיק, העמידות לשימוש על אינדוקציה, כל אלה הופכים את הכלי הזה למשהו שהוא גם מרהיב לעין וגם מקצועי ברמה הגבוהה ביותר.

בנוסף, הטאג'ין מתאים גם לאירוח. ברגע שהוא יוצא מהתנור, אפשר להניח אותו ישירות על השולחן. העיצוב האלגנטי, שילוב של בסיס שחור עם מכסה צבעוני בעיצוב מרשים, יוצר הגשה שתופסת את העין, עוד לפני שטועמים.

 

איך מבשלים בטאג'ין?

פשוט: שמים את כל החומרים היישר לתוך הסיר, ירקות, בשר, קטניות, תבלינים. מתחילים בישול על אש נמוכה, מעלים בהדרגה, ונותנים לטאג'ין לעשות את הקסם. במהלך הבישול לא צריך לערבב כל הזמן, הסירקולציה הפנימית דואגת לפזר את כל הטעמים בצורה אחידה. בתיאבון!