ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

כתר לחמניות

אופה לחמניות | Emile Henry

כתר לחמניות

 

השתמשו באופה לחמניות ליצירת שמונה לחמניות טריות ופריכות, בקלות רבה, ולהגשה מרהיבה! 

 

משך ההכנה: 20 דקות

משך ההתפחה: לילה שלם

משך האפייה: 30 דקות

 

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים טריים
  • 270 מ"ל מים חמים (40 מעלות)
  • 10 גרם חמאה לשימון האופה

 

אופן הכנה:

 

הכנות בערב שלפני:

  • בקערה מערבבים קמח, מלח ושמרים.
  • מוסיפים מים שחוממו מראש לטמפרטורה של 40 מעלות ומערבבים יחד לקבלת כדור בצק חלק.
  • מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כ- 30-40 דקות בטמפרטורת החדר.
  • לשים מעט את הבצק בעדינות על מנת לשחרר מהגזים, ומעצבים שוב לכדור.
  • מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.

ביום האפיה:  

  • מקמחים קלות את אופה הלחמניות.
  • על משטח העבודה מעצבים את הכדור לגליל ומחלקים ל- 8 חתיכות שוות.
  • מכדררים כל חתיכה לכדור בצק ומניחים בשקעים של אופה הלחמניות.
  • מכסים עם המכסה ונותנים לבצק לתפוח למשך 45 דקות.
  • מחממים תנור ל- 240 מעלות.
  • מברישים כל כדור עם מים חמים ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים שוב ומכניסים לתנור.
  • אופים למשך 20-25 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים לאפות למשך 5 דקות נוספות.
  • מצננים למשך 5-10 דקות לפני שמחלצים את הלחמניות מהאופה לחמניות.