תבנית לאפיית לחם – איך לבחור את הכלי שיבטיח תוצאות מושלמות
כדי להבין איך לבחור תבנית, חשוב קודם להבין מה בדיוק אנחנו רוצים שהלחם יעשה. האם אנחנו מחפשים קרום עבה ופריך או לחם רך כמו בריוש? האם אתם בקטע של לחם עגול כפרי, או מעדיפים כיכר מלבנית גבוהה? כל החלטה כזו משפיעה על בחירת התבנית הנכונה, אבל אנחנו כאן כדי לעזור
לחם ביתי הוא אחד הדברים שהכי מרגישים כמו "נשמה" במטבח. אפילו אם האפייה לא מושלמת, הריח שעולה בבית ברגע שהלחם נכנס לתנור שווה הכל. למרות שזה נראה פשוט - קמח, מים, מלח ושמרים - התוצאה נקבעת בעיקר לפי הכלי שבו אופים.
בחירה נכונה של תבנית לאפיית לחם יכולה להשפיע על כל פרט בלחם, מהקרום ועד הנפח, ולשנות לגמרי את החוויה. באתר של Cooks and Looks אפשר למצוא מגוון רחב של כלי אפייה איכותיים שמתאימים לכל סוג של לחם ביתי, כך שכל אחד יכול לקבל תוצאה שנראית כמו מאפייה אמיתית.
כאן מתחיל הלחם המושלם
אחד הכלים הכי מבוקשים היום הוא אופה לחם ארטיזנלי. זהו כלי שמשלב בין סיר כבד לבין תבנית אפייה אבל עם צורה שנועדה לחקות תנור אבן מסורתי. בגלל שהכלי סגור היטב, האדים נשמרים בתוך התבנית ומייצרים סביבה לחה שגורמת לקרום להיות מבריק ומתפצפץ. לחמי מחמצת, כיכרות כפריות ולחמי שאור, כולם יוצאים ממנו פשוט מפוארים.
מי שאוהב לחמים עגולים ימצא אצל Cooks and Looks את אופה הלחם העגול עם קערת לישה, שזה פתרון מעולה למי שמחפש כלי אחד שעושה הכל. במקום ללוש בקערה אחת, להתפיח בקערה שנייה ולהעביר לתבנית שלישית, הכל מתבצע באותו כלי.
יש גם גרסה משודרגת שכוללת קלוש, רשת קלועה שמאפשרת להתפיח את הבצק בצורה אחידה ויפה, ובתוספת סכין לעיצוב הלחם אפשר גם ליצור תבניות חיתוך כמו של אופים מקצועיים.
כך בוחרים לפי הצורה והסגנון
אם אתם אוהבים לחם אחיד בצורת כיכר, כדאי ללכת על אופה לחם מלבני, שמגיע בשני גדלים. הצורה שלו עוזרת ללחם להחזיק גובה ולהתפשט פחות לצדדים, כך שמקבלים פרוסות מושלמות לסנדוויצ'ים. מי שאוהב יותר נפח ושאיפה למראה מסורתי, ישמח לעבוד עם אופה בגטים, כלי ארוך שמאפשר לאפות עד שלושה בגטים בו זמנית. הקרום יוצא מדויק, כי הכלי מעודד זרימת אוויר טובה ושומר על צורה יציבה.
ויש גם פתרונות לבצקים אחרים שלא בהכרח מוגדרים כלחם, אבל בהחלט חיים בעולם האפייה, כמו אופה לחמניות / בריוש, שמתאים למאפים רכים, שמרים ומתוקים. כאן התבנית שומרת על הלחות והצורה בלי שהמאפה יתפשט יותר מדי.
חומר התבנית משנה המון
קרמיקה שומרת על חום לאורך זמן ונותנת אפייה איטית ומדויקת. מתכת מתחממת מהר ומייצרת השחמה יפה. תבניות סגורות משמרות אדים, ולכן מתאימות ללחם עם קרום עבה. תבניות פתוחות מאפשרות אידוי ולכן מייצרות קרום רך יותר.
אחת הדוגמאות הכי טובות היא תבנית הקרמיקה לפוקצ'ה ופיצה של Cooks and Looks. בזכות הקרמיקה היא נותנת תחתית פריכה בלי לשרוף את הבצק, וזה משהו שקשה להשיג בתבניות רגילות. מי שרוצה אפייה שמדמה תנור אבן יכול לבחור גם ב־אבן לפיצה מקרמיקה, שנותנת פיזור חום אחיד ועקבי.
ואם כבר בהגשה עסקינן, הרבה פעמים אחרי שמכינים לחם יפה פשוט לא רוצים להרוס אותו כשחותכים. כאן נכנסת לתמונה תיבת אחסון לחם עם קרש חיתוך, שהיא גם שימושית וגם שומרת על רעננות הלחם. אמרנו לכם שנדאג לכם להכל.