סדרת אופי הלחם של קוקס אנד לוקס
ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

סדרת אופי הלחם של קוקס אנד לוקס

סדרת אופי הלחם של קוקס אנד לוקס

אופה לחם עגול, אופה לחם מלבני או אופה לחמניות? לא משנה, העיקר שזה יהיה מאתר קוקס אנד לוקס: סדרת אופי לחם של EMILE HENRY כבר אצלנו בקטלוג, ואחרי שתטעמו פעם אחת כבר לא תוכלו להסתפק בפחות מזה. והאמת? אין לכם גם שום סיבה

נעשה את זה פשוט (ואז נסבך קצת): אופה לחם הוא כלי שמיועד לאפייה ביתית של לחם, אך לא מדובר בעוד תבנית רגילה. מדובר בכלי שתוכנן במיוחד כדי לדמות תנאים של תנור אבן מסורתי, כמו זה שתמצאו במאפיות מקצועיות.

אופה לחם איכותי לא רק מחזיק את הבצק בצורה טובה במהלך האפייה, אלא גם מווסת חום ולחות, מאפשר לבצק לתפוח כמו שצריך, יוצר קרום זהוב ופריך, ושומר על תוך רך ואוורירי.

 

איך אופה לחם אופה לחם?

העיקרון פשוט אך חכם: האופה סגור עם מכסה, כך שהוא יוצר סביבה פנימית שבה נשמרת הלחות שהבצק פולט, מה שמאפשר תהליך אפייה טבעי ומבוקר. החום מתפזר באופן אחיד, והקיטור הפנימי משלים את העבודה ומייצר לחם שלא נופל מאף כיכר שתמצאו במאפיה מקצועית.

קיימים בשוק לא מעט סוגים של אופי לחם, וההבדלים ביניהם משמעותיים. יש אופי לחם חשמליים - מכשירים עם תוכניות קבועות ללישה, התפחה ואפייה. הם קלים לתפעול, אבל פחות נותנים מקום לשליטה אישית או ליצירתיות. לעומתם, אופי לחם קרמיים כמו אלו שבסדרת Emile Henry מאפשרים לאופה המתחיל או המנוסה לשלוט לחלוטין בתהליך - מהמרקם, דרך זמני ההתפחה ועד הצורה הסופית של הכיכר.

 

אז מה מיוחד בסדרת אופי הלחם של קוקס אנד לוקס?

סדרת Emile Henry מיוצרת מחימר טבעי בבורגנדי שבצרפת, מקום עם מסורת ארוכה של עבודת יד ואפייה. הכלים מצופים בזיגוג עמיד שמאפשר אפייה בטמפרטורות גבוהות, חיתוך בתוך הכלי מבלי לפגוע בו, ושימוש במדיח כלים בלי בעיה. יתרה מזו, הקרמיקה המובחרת מפזרת את החום בצורה אחידה וטובה יותר מתבניות מתכת, מה שמבטיח אפייה שלמה גם במרכז הבצק - בלי נקודות לא אפויות, בלי לחם "חיוור", ובלי הפתעות לא נעימות.

הסדרה של Emile Henry כוללת מספר דגמים שנועדו לתת מענה לכל צורך ולכל סגנון אפייה. לדוגמה:

·       אופה לחם מלבני שמתאים לכיכרות לחם במשקל של עד 1.5 קילוגרם - מושלם ללחמי שיפון, לחמים עם גרעינים או לחם לבן קלאסי.

·       אופה לחם עגול עם מכסה שהופך לקערת לישה - חסכוני במקום ופרקטי מאוד, במיוחד כשאין לכם הרבה כלים במטבח.

·       אופה לחם עגול עם מכסה בצורת קלוש - כולל גם חריצה אסתטית ויעילה לבצק, באמצעות הסכין המצורפת.

·       אופה באגט - למי שאוהב את הקראנץ’ של בגטים צרפתיים אמיתיים.

·       אופה לחמניות ובריוש - אופציה מושלמת לארוחות בוקר מושקעות או פיקניק בטבע.

·       אופה לחם ארטיזנלי שמתאים לכיכרות גדולות במיוחד של עד 2 קילוגרם - אידיאלי כשמארחים או אופים מראש לשבוע קדימה.

לא תאמינו כמה זה פשוט!

ערב קודם מכינים את הבצק, מערבבים קמח, שמרים, מלח, סוכר ומים. לשים, נותנים לו לתפוח, מכסים ושולחים למקרר. בבוקר, רק מעצבים, מכניסים לתבנית, חורצים, מברישים, מקמחים, והופ - לתנור שחומם מראש. שעה אחת אחרי, יוצאת לכם כיכר לחם שחומה, ריחנית ומגרה, כזאת שתחטף עוד לפני שהספיקה להתקרר.

היתרון הכי גדול של הסדרה הזו הוא שהכל נעשה בתוך כלי אחד. מערבבים, תופחים, אופים ומגישים - הכל קורה בתוך אותו האופה, שחוץ מהיותו פונקציונלי הוא גם יפהפה ואלגנטי, מגיע בגוונים עמוקים ומודרניים שמתאימים לכל מטבח. אנחנו כבר התאהבנו.