ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

לחם דגנים גדול

אופה לחם גדול | Emile Henry

לחם דגנים גדול

 

אופה הלחם שלנו היא הדרך המהירה והקלה להכנת כיכר לחם בריאה, וטעימה, כמו במאפיה אמיתית

 

משך ההכנה:  20 דקות

משך ההתפחה: 30 דקות + 60 דקות  

משך האפייה: 55 דקות

 

מרכיבים:

  • 550 גרם קמח
  • 150 גרם שיבולת שועל
  • 130 גרם קמח חיטה מלאה
  • 20 גרם מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 570 מ"ל מים חמים
  • 80 גרם אגוז מלח
  • 80 גרם אגוזי קשיו
  • 80 גרם פקאנים
  • 10 גרם חמאה לשימון האופה

 

אופן הכנה:

  • מחממים מים לטמפרטורה של 40 מעלות.
  • בקערה מערבבים קמח, מלח ושמרים ומערבבים.
  • מוזגים את המים החמים לקערה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
  • יוצרים כדור מהבצק, מכסים את הקערה עם מגבת ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
  • מקמחים קלות את תבנית האופה.
  • לשים את הבצק עם שורש כף היד על מנת להוציא את הגזים ומוסיפים את האגוזים.
  • מעצבים את הבצק לצורת גליל וממקמים בתוך האופה.
  • מכסים את התבנית ומניחים לבצק לתפוח למשך שעה בטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור ל- 240 מעלות.
  • מקמחים מעט את חלקו העליון של הבצק ובעזרת סכין משוננת יוצרים חריצים בעומק של חצי ס"מ.
  • סוגרים את מכסה האופה ומכניסים לתנור לאפייה של 55 דקות.
  • מצננים ל- 5-10 דקות לפני שמחלצים את הכיכר מהאופה.