ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

כתר לחמניות

אופה לחמניות | Emile Henry

כתר לחמניות

 

השתמשו באופה לחמניות ליצירת שמונה לחמניות טריות ופריכות, בקלות רבה, ולהגשה מרהיבה! 

 

משך ההכנה: 20 דקות

משך ההתפחה: לילה שלם

משך האפייה: 30 דקות

 

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים טריים
  • 270 מ"ל מים חמים (40 מעלות)
  • 10 גרם חמאה לשימון האופה

 

אופן הכנה:

 

הכנות בערב שלפני:

  • בקערה מערבבים קמח, מלח ושמרים.
  • מוסיפים מים שחוממו מראש לטמפרטורה של 40 מעלות ומערבבים יחד לקבלת כדור בצק חלק.
  • מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כ- 30-40 דקות בטמפרטורת החדר.
  • לשים מעט את הבצק בעדינות על מנת לשחרר מהגזים, ומעצבים שוב לכדור.
  • מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.

ביום האפיה:  

  • מקמחים קלות את אופה הלחמניות.
  • על משטח העבודה מעצבים את הכדור לגליל ומחלקים ל- 8 חתיכות שוות.
  • מכדררים כל חתיכה לכדור בצק ומניחים בשקעים של אופה הלחמניות.
  • מכסים עם המכסה ונותנים לבצק לתפוח למשך 45 דקות.
  • מחממים תנור ל- 240 מעלות.
  • מברישים כל כדור עם מים חמים ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים שוב ומכניסים לתנור.
  • אופים למשך 20-25 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים לאפות למשך 5 דקות נוספות.
  • מצננים למשך 5-10 דקות לפני שמחלצים את הלחמניות מהאופה לחמניות.

 

0.2447445