ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

כיכר לחם ארטיזנלית

אופה לחם ארטיזנלי | Emile Henry

כיכר לחם ארטיזנלית

 

אופה הלחם שלנו היא הדרך המהירה והקלה להכנת כיכר לחם אוורירית כמו במאפיה אמיתית

 

משך ההכנה והתפחה: 3 שעות

משך האפייה: 45 דקות

 

מרכיבים:

  • 720 גרם קמח
  • 40 גרם שמרים טריים
  • כפית מלח 750 מ"ל מים חמים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הגלם יחד עד לאיחוד ולקבלת כדור בצק חלק.
  • משמנים קלות קערה ומכניסים לתוכה את כדור הבצק.
  • מכסים את הקערה במגבת מטבח בטמפרטורת החדר ורחוק ממוקדי קור.
  • מתפיחים את הבצק למשך שעתיים-שעתיים וחצי, או עד ששילש את נפחו.  
  • מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את כדור הבצק מספר פעמים על ידי שורש כף היד בתנועות של דחיפה החוצה ורבע סיבוב על מנת ללוש את כולו.
  • מעצבים את הבצק למלבן ומכסים אותו עם מגבת מטבח, להתפחה נוספת בת 20-30 דקות.
  • מכניסים את אופה הלחם עם המכסה, לתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות. 
  • כשהאופה התחמם, מקמחים אותו קלות וממקמים את הבצק שיצרנו בתוכו.
  • סוגרים את המכסה ואופים למשך 45 דקות.
  • מוצאים את האופה מהתנור ומצננים אותו סגור עם המכסה למשך 5 דקות.
  • מחלצים את הכיכר מהאופה ומניחים לצינון מוחלט על רשת.