ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

טארט טאטן תפוחים

כלי לטארט טאטן | Emile Henry

טארט טאטן תפוחים

 

כל שלבי המתכון בכלי אחד! נסו את הסט להכנת טארט טאטן

 

משך ההכנה: 25 דקות

משך האפייה: 40 דקות

 

מרכיבים להכנת בצק פריך (ניתן להשתמש בבצק פריך מוכן):

  • 250 גרם קמח
  • 125 גרם חמאה
  • 5 גרם מלח
  • 5 מ"ל מים
  • 1 חלמון ביצה

 

מרכיבים למלית:

  • 6-8 תפוחים חתוכים לרבעים
  • 200 גרם סוכר טחון
  • 80 גרם חמאה חתוכה לקוביות

 

אופן הכנה:

  • חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומערבבים יחד עם הקמח והמלח. נעזרים בקצות האצבעות על מנת לערבב לכדי פירורי בצק.
  • מוסיפים את החלמון והמים לאיחוד החומרים וליצירת כדור בצק חלק. השתמשו במרכז כף היד כדי למנוע לישה יתר על המידה.
  • מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה.
  • מוסיפים לכלי הטארט טאטן 170 גרם סוכר ומחמים על חום נמוך בלהבה בגודל המתאים למשך כמה דקות, ומקרמלים את הסוכר.
  • לאחר כ- 5 דקות מגבירים מעט את האש ומוסיפים 50 גרם חמאה חתוכה.
  • מסירים מן האש ומסדרים מעל את רבעי התפוחים כשהקליפה כלפי חוץ והפנים כלפי הקרמל שנוצר.
  • מסדרים שכבה שניה של רבעי תפוחים, הפעם כשהפנים כלפי מעלה והקליפה מונחת כלפי השכבה התחתונה.
  • מפזרים 30 גרם סוכר ו- 30 גרם קוביות חמאה מעל התפוחים.
  • מרדדים את כדור הבצק ומותחים אותו מעל התפוחים. דואגים להכנסת קצוות הבצק לתבנית.
  • בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים במשך 40 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומצננים למשך 10 דקות לפני הוצאת הטארט למשטח ההגשה.