ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

דג ים בניחוח הדרי

סיר אידוי | Emile Henry

דג ים בניחוח הדרי

 

מתכון בריא וטעים! פשוט הניחו את כל המרכיבים, ותנו לסיר אידוי לעשות את העבודה

 

משך ההכנה: 25 דקות

משך האפייה: 25-30 דקות

 

מרכיבים ל- 4 מנות:

  • 1 דג ים גדול שלם או 2 דגים קטנים בגודל 1-2 ק"ג
  • 1 תפוז שלם
  • 2 לימונים
  • 4 בצלצלי שאלוט גדולים
  • 2 שומר
  • 15 מ"ל שמן זית
  • 2 צרורות שמיר
  • מלח ופלפל
  • 20 גרם שבבי שקדים

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל- 210 מעלות.
  • שוטפים היטב את דג הים ומייבשים בעדינות.
  • קוצצים דק את השומר ומוזגים עליו מיץ מלימון שלם, מלח פלפל ושמן זית ומתבלים היטב. נותנים לכל הטעמים להיספג יחד במשך 15 דקות.
  • קוצצים דק את השאלוט ומגרדים דק את קליפת התפוז. את התפוז שנותר סוחטים לכדי מיץ.
  • קולים את שבבי השקדים במחבת ללא שמן.
  • חוצים את הלימון השני לפרוסות עבות. 
  • מניחים את הדג במרכז סיר האידוי ומעליו את סלט השומר עם המיץ.
  • בעזרת סכין משוננת יוצרים חריצים אלכסוניים עדינים על העור ומסדרים את פרוסות הלימון.
  • שופכים מיץ תפוזים ושמן זית מעל.
  • מקשטים עם השאלוט הקצוץ, גרידת התפוז והשקדים הקלויים.
  • מניחים את צרורות השמיר סביב הדג ומכסים את הסיר.
  • אופים למשך 25-30 דקות ומגישים.